Een feestje van een kraamweek!

Ik realiseer mij heel goed dat dit niet vanzelfsprekend is. Dat die roze wolk ook heel goed anders kan kleuren voor sommigen.

Geluk

Wij hadden het geluk voor de tweede keer thuis te mogen bevallen. Ditmaal niet in bad, maar in ons eigen bed. Woensdagmiddag herkende ik het gevoel van ‘voor’weeën, donderdagmorgen 30 juni om 9:29 uur was daar het magische moment. Wat ging het snel! 9 minuten persen en hij was er: onze lieve zoon Fedde de Groot! Thuis is ons eigen bed geboren, hoe bijzonder.

Je hebt het zelf gedaan

Onder begeleiding van onze verloskundige Mieke ter wereld gekomen, met hulp van onze kraamverzorgster Maureen. Wat een fijne support kreeg ik van deze twee! Zij bleven beiden maar zeggen: “je hebt het zelf gedaan”. Maar zonder hen had ik het niet gekund. Heel fijn om Mieke later in die week nog terug te zien om na te praten over de bevalling.

Trouwens ook heel veel credits voor mijn lieve vriend Bram. Wat bleef hij rustig tijdens de bevalling en wat heeft hij mijn rugweeën fijn proberen weg te masseren.

De ontmoeting met grote zus Liene

Toen kwamen daar de eerste ontmoetingen met onze kersverse zoon. Grote zus Liene die voor het eerst haar baby broertje ontmoet was toch wel het meest bijzonder. Dat koppie van Liene zal ik niet snel vergeten.

Hierna wilde mama haar oudste heel duidelijk maken dat zij niet vervangen werd, maar nog steeds evenveel van haar hield. Dat kwam gaandeweg de kraamweek nog een aantal keer terug. We moesten allemaal wennen aan onze nieuwe gezinssituatie, maar dit ging ons toch vrij goed af.  

Schat van een kraamverzorgster

Wat hadden we weer een schat van een kraamverzorgster getroffen. Elke morgen ontbijt op bed, tussen de middag een heerlijke lunch en soms zorgde ze ook nog eens voor de warme maaltijd. Ze had aandacht voor ons alle vier (voor baby en moeder, maar ook zeker voor onze oudste (Liene) en Bram). Ze verschoonde ons bed en draaide wasjes. Ze zorgde dat het huis opgeruimd was en fris rook. Ze smeerde beschuitjes voor het bezoek. Ze bracht me kennis bij. En daarnaast hadden we ook hele fijne persoonlijke gesprekken. Wat deed ze eigenlijk niet?

Iedere morgen werd onze Fedde gewogen door Maureen. Al op dag twee was hij op zijn geboortegewicht! Het drinken uit de borst ging super goed. Wat is het toch bijzonder om zo’n kleintje te voeden met je eigen lichaam. Het is een heel tevreden mannetje.

Rust uitstralen

Een paar keer tijdens de kraamweek kwam er een verloskundige van YuuX langs. Om na te praten over de bevalling en ons van informatie te voorzien voor na de bevalling. Wat heel fijn is aan deze momenten, is dat zij altijd rust uitstralen, geen haast hebben en alle tijd voor je nemen.

Wat is zo’n eerste week van een nieuw mensje toch bijzonder. Zo’n kleintje, zo kwetsbaar en zo lief. En wat ruiken ze toch lekker als ze net geboren zijn! We hebben ontzettend genoten van de kraamweek en van onze zoon Fedde. Heel veel dank aan Maureen en team YuuX.

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen?

9.6
458

Zorgkaart Nederland

Patientenfederatie Nederland