Flesvoeding

Welke voeding ga je geven? Een vraag die vaak gesteld wordt bij Verloskundige Praktijk YuuX in Wijchen, maar niet altijd makkelijk is om te beantwoorden. Waar moet je nou voor kiezen? Graag vertellen wij je in deze post meer over flesvoeding, ook wel poedermelk genoemd.

Flesvoeding is een kunstmatige zuigelingenvoeding die wordt gemaakt van dierlijke en plantaardige stoffen. In flesvoeding zitten vele benodigde voedingsstoffen voor jouw pasgeborene. Het verschil ten opzichte van borstvoeding is dat deze voeding niet beschermt tegen infecties en ziekten. De standaard zuigelingenvoeding 0-6 maanden kan je meteen vanaf de geboorte geven. Alle merken in Nederland voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Het maakt daardoor niet direct uit welk merk je uiteindelijk kiest om te gebruiken.

Wat betreft de voorbereiding van de voeding is het belangrijk om hygiënisch te werken. Hierbij helpt de kraamverzorgende je in de kraamweek. Daarnaast zijn er verschillende soorten flessen, je kiest uiteindelijke de fles en speen die het beste bij jouw pasgeborene past en dit kom je te weten door te proberen.

Net als met borstvoeding kan je ook bij flesvoeding van het voedingsmoment een contactmoment maken. Er zijn verschillende houdingen mogelijk om jouw pasgeborene de fles aan te bieden. Wat prettig werkt kan je ook hierbij het beste uitproberen.

Het allerbelangrijkste: kies uiteindelijk voeding waar jij/jullie zelf achter staan en waar jullie je het prettigste bij voelen.

Heb je nog andere vragen over flesvoeding? Vraag ons ernaar tijdens het spreekuur bij Verloskundige Praktijk YuuX in Wijchen!

Meer weten? Bezoek deze website.

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen?

9.6
445

Zorgkaart Nederland

Patientenfederatie Nederland