Een bevalling volgens het sprookjesboek

Het is maandag 6 juni, ik ben 39+4 weken zwanger en heb al ongeveer twee weken voorweeën. Vandaag waren de voorweeën wel wat meer aanwezig, maar ik had al veel te vaak valse hoop gehad de afgelopen dagen. Dus ik dacht ‘de kleine meid laat nog wel even op zich wachten, ze heeft ons nu al ‘zo vaak’ genept’. Bram en ik gingen vandaag nog even naar Albert Heijn, de wekelijkse boodschappen doen. En in de middag kwamen mijn moeder, vader, zusje en zwager nog langs voor een kop koffie. Niks vermoedend hadden we een heerlijke tweede Pinksterdag.

Dit is het gevoel wat al die vrouwen bedoelen

Het was 16:30 uur en ik had eigenlijk al best wel honger, dus ging ik koken en aten we rond 17:00 uur. Na het eten ging Bram nog even boven achter zijn computer werken en ik dacht ‘ik ga even lekker op de bank liggen en een film kijken’. Dat duurde niet heel lang en ik kreeg de eerste wee. Het was 17:55 uur en ik had de allereerste wee zojuist gehad, ik wist het nu zeker, dit is het gevoel wat al die vrouwen bedoelen! Na de derde wee dacht ik ‘ik ga naar boven en tegen Bram zeggen dat onze kleine meid eraan komt’. Zelf dacht ik ‘dit gaat nog wel even duren’ dus zei ik tegen Bram ‘blijf nog maar even je ding doen; ik roep je wel’. Maar Bram stond gelijk “aan” en kwam naar beneden. Maar goed ook, want de weeën kwamen gelijk elke 5 minuten en duurden meer dan 1 minuut.

In het bad kwam een rust over mij heen

Rond 19:00 uur belde Bram dan ook de verloskundige en mijn moeder, beiden waren er snel. Verloskundige Eline kwam binnen en we maakten kennis met elkaar. Gelukkig voelde dit gelijk heel erg goed en waren mijn zorgen verdwenen wat betreft een invalster i.p.v. de vertrouwde meiden van YuuX. Eline ging mij toucheren en op dat moment had ik al 3 centimeter ontsluiting. Ze stelde voor dat ik lekker onder de douche ging staan en dat zij met Bram het bad ging opzetten op onze slaapkamer. Mijn moeder bleef bij mij terwijl ik onder de douche stond. Ik voelde met de wee dat de weeën steeds krachtiger werden en sneller achter elkaar kwamen, ik wist van gekkigheid geen houding meer aan te nemen en wilde eigenlijk het liefst zo snel mogelijk in bad. Om het bad te vullen, moest ik onder de douche vandaan komen. Ik heb ongeveer 15 minuten in bed gelegen voordat het bad vol was, maar dit ging gewoon echt niet. Gelukkig kon ik vrij snel het bad in en kwam er een soort rust over mij heen. De weeën kon ik hierin beter opvangen dan onder de douche en al helemaal beter dan in bed. Anderhalf uur nadat Eline mij getoucheerd had, deed ze dit nog een keer. De ontsluiting was al gevorderd tot 8 centimeter. Aan de ene kant was ik in shock, zo snel… Maar aan de andere kant kon het ook niet anders, de weeën bleven maar in sneltreinvaart achter elkaar komen.

‘The ring on fire’

Rond 23:00 uur had ik 10 centimeter ontsluiting, maar het hoofdje moest nog iets meer indalen voordat ik echt mocht gaan persen. Om 23:22 uur begon ik eindelijk met persen totdat Eline zei ‘stop met persen, deze wee zucht je weg’. Toen dacht ik nog ‘oké hier moet je naar luisteren. Dit is ‘the ring on fire’ het moment waar veel vrouwen het over hebben en waarbij je je vagina de tijd moet geven om het hoofdje erdoor te laten’. Ik zuchtte deze wee volledig weg en bij de volgende wee was Loua Liz Langelaar er al.

We hebben een heerlijke tijd met elkaar geknuffeld in bad en later voor het eerst borstvoeding gegeven in bed. Tijdens het voeden en na het krijgen van een oxytocinespuitje, kwam dan ook de nageboorte.

Een bevalling volgens het sprookjesboek

Het ging zo snel allemaal, maar zoals mijn moeder zei ‘Het was geen bevalling volgens het boekje, maar volgens een sprookjesboek’. De bevalling is precies gegaan zoals Bram en ik wensten. Het was de allermooiste dag van mijn leven en op deze manier bevallen gun ik elke vrouw.

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen?

9.6
461

Zorgkaart Nederland

Patientenfederatie Nederland