Op zoek naar het ei

Na twee mooie kinderen kreeg ik opnieuw moedergevoelens. Maar helaas lukte het niet zo snel zoals ik hoopte. Toch gaf ik niet op, want bij mijn andere kinderen duurde het ook even voordat ik zwanger was. Na vier jaar was het raak, ik had elke avond last van misselijkheid, maar toch dacht ik niet dat ik zwanger kon zijn. Ik had wel gedroomd dat ik in de tuin met allemaal kippen op zoek was naar een ei. Dit ei heb ik gevonden en opgeraapt.

Ik schreeuwde van blijdschap

In onze cultuur is het een teken dat je zwanger bent. Toen ik dit aan mijn moeder vertelde zei ze dat ik een zwangerschapstest moest kopen. Dit was laat in de avond. Ik ben snel naar de winkel gereden, toen ik eenmaal thuis was kon ik niet meer wachten totdat het ochtend was. Toen heb ik gelijk getest en ik kon mijn ogen niet geloven bij wat ik zag. Ik schreeuwde van blijdschap, belde mijn moeder en mijn man kwam van buiten uit de garage naar binnen om te vragen wat er aan de hand is. Ik vertelde hem dat ik zwanger ben en de kinderen stonden erbij. Hij was heel erg blij en we kregen allebei tranen van geluk in onze ogen. Mijn kinderen waren ook heel erg enthousiast en aan het springen van geluk. Ik liep over van liefde en kon niet wachten om mijn gezin compleet te maken.

Bekkenpijn en baarmoederverzakkingen

De weken vlogen voorbij. Ik had veel last in het eerste trimester van misselijkheid. Ik liep in verband met een medische indicatie in het ziekenhuis en kwam ook een aantal keren bij de verloskundigen van Verloskundige Praktijk YuuX. In het tweede trimester kreeg ik last van mijn bekken en baarmoederverzakkingen. Voor de klachten ben ik op advies van de verloskundige naar een osteopaat te gaan. Ik wist helemaal niet dat een osteopaat mij kon helpen rondom de klachten die ik had. Maar na één behandeling was ik klachtenvrij. Ik zou alle moeders met dezelfde klachten/pijn willen adviseren om naar een osteopaat gegaan. Had ik maar eerder geweten wat een osteopaat voor je kan betekenen. Ook moest ik controles laten doen omdat ik zwangerschapssuiker had. Hierdoor zou mijn baby misschien te snel groeien. Volgens de schatting zou ze 4 kg wegen op de dag van de inleiding.

8 minuten persen

De bevalling ging heel snel! Ik heb 8 minuten geperst en door de ruggenprik kon ik pijnloos weeën opvangen. Ik had een fijne samenwerking met de verloskundige, ze zei me wat ik wanneer moest doen en kon me geruststellen. Toen de ontsluiting volledig open was besefte ik dat ik zo mijn dochter kon gaan zien en van geluk begon ik al te huilen. Dit heeft niet lang geduurd, in 8 minuten tijd was ze daar. Zonder hechtingen is dit mij gelukt, wie had dat gedacht. Ze bleek uiteindelijk 4574 gram te zijn! Wow, dit is een reuzenbaby maar voor mij blijft ze mijn lieve kleine meisje.

Goede hulpjes

Ik heb een hele fijne kraamtijd gehad met lieve kraamverzorgsters en de verloskundigen van Verloskundige Praktijk YuuX. Ze waren heel behulpzaam, vertrouwd en hierdoor kon ik meer rust voor mezelf nemen. Mijn kinderen zijn mijn twee goede hulpjes, ze helpen mij met flesjes maken en letten goed op haar. Wat zal zij goed beschermd gaan worden!

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen?

9.6
458

Zorgkaart Nederland

Patientenfederatie Nederland