Huisje, boompje…

Kinderwens

Wij wisten allebei dat we graag kinderen zouden willen, als dit voor ons beide mogelijk zou zijn. Maar wanneer… Na of vóór een bepaalde leeftijd? Wanneer de zogenaamde ‘rammelende eierstokken’ zich voor zouden doen? Als logisch vervolg op zoveel jaar samen/samenwonen? Of nadat we een geweldige reis hadden gemaakt? Daar hadden we nog geen antwoord op.

Huisje, boompje…

Ondertussen zeven jaar bij elkaar, samenwonend in een mooi huis in Wijchen, allebei een vaste baan met vast contract. Het huisje en het boompje aanwezig maar aangevuld met ‘feestje’ in plaats van ‘beestje’ en dat was voor ons allebei prima. In onze omgeving werden er wel steeds meer kinderen geboren en werden wij oom en tante van drie fantastische nichtjes. Op kraamvisite gaan en tijd doorbrengen met die kinderen vonden we allebei heel leuk maar we hadden nog niet het gevoel dat we ‘nu’ moesten gaan beginnen. 

Sprong in het diepe

Op onze vakantie in Italië hadden we het over onze kinderwens. Moesten we wachten op de dag waarop we wakker zouden worden en zeker wisten ‘ja, nu willen we kinderen’ of zouden we het gaan proberen en kijken hoe het zou gaan lopen? We wisten immers zeker dat we graag ouders zouden willen worden. We spraken af dat wanneer mijn spiraaltje eruit zou moeten, we geen nieuwe anticonceptie zouden nemen maar de sprong in het diepe zouden wagen. 

Vakantie naar Mexico

In maart 2023 was het dan zover en moest mijn spiraaltje verwijderd worden. We hadden net een vakantie geboekt naar Mexico en het idee dat ik daar dan misschien zwanger zou zijn zat me niet lekker. In de jungle met allerlei soorten dieren en insecten, andere medische hulp, die uiteraard goed is, maar geen Nederlandse zorg… Ik was er niet gerust op. We gingen er niet vanuit snel zwanger te zijn of dat het zomaar mogelijk was maar ik vond het toch te spannend om ver weg van huis te zijn. Na overleg met de huisarts kon mijn spiraal een half jaar langer blijven zitten, voor anticonceptie was de spiraal nog betrouwbaar.

Gestopt met de anticonceptie

Na een heerlijke vakantie was het dan écht zover en zijn we gestopt met anticonceptie. In onze omgeving hadden we verschillende verhalen gehoord over hoe lang het had geduurd voordat er een positieve test was en dus gingen wij uit van een half jaar tot een jaar. Op mijn telefoon had ik een app gedownload waarin ik de menstruatie bijhield, de eisprong werd hier ook in berekend wat handig was voor de vruchtbare dagen. Na één maand leek mijn cyclus op orde. Eind oktober had ik een etentje met vriendinnen, volgens de app zou die dag mij menstruatie beginnen.

Ik wilde een test doen

Voor de spiraal had ik een hele regelmatige cyclus. Toen ik aan het einde van de middag nog steeds niet menstrueerde werd ik toch wel wat zenuwachtig. Voor mijn gevoel ben ik tijdens het etentje wel 100 keer naar de wc gegaan puur om het te checken. De volgende ochtend vertelde ik Marijn dat ik nog niet ongesteld was geworden en dat het eigenlijk die zaterdag had moeten gebeuren. Ik wilde een test doen. Marijn vond dit natuurlijk een goed idee, maar dacht wel dat dit niet zo snel kon binnen twee maanden zwanger. Een paar spannende minuten volgden en tot onze verbazing was er een héél licht streepje te zien! Voor de zekerheid ’s middags nog een test gedaan en ook hierbij een positief resultaat! 

Daarna volgde eerst een korte periode van ongeloof en spanning. YuuX heb ik na één week en drie positieve testen gebeld, toen kwam het besef echt. Na zeven weken zwangerschap de eerste echo, er was een kloppend hartje te zien! De bevestiging was heel fijn, ik voelde mezelf namelijk niet anders en had ook nog geen zwangerschapskwaaltjes. De spanning dat het mis zou kunnen gaan heeft toch wel een aantal weken geduurd. Inmiddels zijn we 30 weken in verwachting als ik dit schrijf en zijn er op wat vermoeidheid na nog nauwelijks kwaaltjes. De babykamer is zo goed als af en zijn we nu echt wel klaar voor ‘huisje, boompje, beestje’ met natuurlijk het feestje er ook altijd bij!

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen?

9.6
445

Zorgkaart Nederland

Patientenfederatie Nederland