90 dagen elke dag seks

 

Hoe mijn kinderwens onze kinderwens werd.

Toen ik 28 jaar was leerde ik mijn partner kennen. Na ongeveer een jaar zijn we gaan samenwonen. Al langer had ik een kinderwens, maar de juiste man was ik eerder nog niet tegen gekomen. Nadat mijn partner en ik ruim 2 jaar bij elkaar waren vond ik dat ik mijn kinderwens wel kon uitspreken naar hem. Hij was de ware en met hem wilde ik graag kinderen. Mijn partner is 3 jaar jonger en had even tijd nodig om aan het idee te wennen. Toen hij me na enkele maanden vertelde dat hij er ook klaar voor was ontstond bij mij ineens paniek! Gaan we dit echt doen?! Zijn we écht de ware voor elkaar?! Na een paar weken was ik gewend aan het idee en gingen we ervoor.

Zo moeilijk kan zwanger worden toch niet zijn?

Ik was in de veronderstelling dat een kindje verwekken niet zo moeilijk moest zijn als je rond je vruchtbare periode gemeenschap had. Dus daar hielden we rekening mee. Na mijn tweede menstruatie baalde ik als een stekker dat ik nog niet zwanger was. Ik ben me gaan inlezen en ontdekte dat het heel normaal is dat het verwekken van een kindje wel 12 maanden kan duren. Hmm, zo lang wilde ik helemaal niet wachten! 

5 maanden verder…

Ik ben het internet afgestruind en vond veel tips om sneller zwanger te worden. Ik ben na twee maanden dus direct begonnen aan ovulatietesten die eigenlijk nooit een duidelijke streep gaven. Ook las ik dat het kan helpen als een vrouw na de gemeenschap een orgasme heeft. Dat zou de zaadcellen verder de vagina in stuwen. Inmiddels waren we 5 maanden bezig om zwanger te worden, hadden we seks op de juiste momenten, zorgden we voor een vrouwelijk orgasme na zijn ejaculatie, maar nog steeds moest ik mezelf enorm herpakken als ik op het toilet ontdekte dat ik weer ongesteld was geworden… 

Mijn kinderwens werd groter en groter. Ik wilde daarom alles op alles zetten en we besloten om 2 weken rond mijn vruchtbare periode om de dag gemeenschap te hebben. Hiermee moet het lukken! Ook dit hebben we 3 maanden volgehouden, zonder succes.

8 maanden verder…

Inmiddels waren we 8 maanden intensief bezig met het zwanger worden en ik was het zat. Niks werkte en ik wilde alles op alles zetten. We besloten elke maand elke dag seks te hebben om de kans op een zwangerschap te vergroten. Zo gezegd, zo gedaan.

Nu zetten we alles op alles!

Ik voelde dat ik ongesteld moest worden toen ik in een keukenzaak stond. Ik mocht even gebruik maken van het toilet en tot mijn verbazing was er geen bloed deze keer. Toch wel die krampen… Zou het dan echt deze keer? De volgende dag heb ik in de ochtend een zwangerschapstest gedaan en die gaf een duidelijk streepje. Wow, daar is de zwangerschap dan! Met een persoonlijk record van 90 dagen elke dag seks is het ons na 11 maanden proberen eindelijk gelukt om zwanger te worden! 

Zo makkelijk was zwanger worden dus echt niet.

Wat ik zo irritant vond tijdens deze periode is dat mijn cyclus zeer onregelmatig was. Die lag tussen de 28 en 43 dagen. Omdat ik vroeger altijd de pil doorslikte en nooit een stopweek had, wist ik niet hoe lang mijn cyclus duurde en ging ik er vanuit dat dit 28 dagen was. Toen ik voor het eerst 2 dagen ‘overtijd’ was en meteen met een zwangerschapstest aan de haal ging had ik geen idee dat hij negatief kon zijn. Mijn cyclus leek steeds langer te duren. Ik denk dat ik er in die 11 maanden zo’n 20 zwangerschapstesten doorheen heb gejaagd. Zonder nog te spreken over alle ovulatietesten!

Laat het los.

Ik hoorde destijds sommige mensen zeggen dat ik er te veel mee bezig was. Dat ik het los moest laten. Maar als je kinderwens steeds groter wordt en het verlangen naar zo’n lief klein mensje in je armen bijna ondraaglijk is, hoe laat je dat dan los? Ik was er ook van overtuigd dat wat er in je hoofd gebeurt los staat van wat er in je lichaam gebeurt. Ik geloofde er niks van. Totdat ik 3 jaar na de geboorte van onze eerste dochter een burn-out kreeg. Toen geloofde ik pas dat je psyche direct verbonden is met je lichaam.

Inmiddels zijn we gezegend met twee kindjes. Bij onze tweede dochter duurde het zelfs 12 maanden om zwanger te worden. Vanzelfsprekend kwamen we bij de wens van een tweede kindje ook tot het punt dat we elke dag seks hadden. Daar zaten we samen echt niet op te wachten, maar we hadden dat er 100% voor over!

*Vanwege privacyredenen zijn de namen veranderd

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen?

9.6
445

Zorgkaart Nederland

Patientenfederatie Nederland