Niets is vanzelfsprekend

Al sinds het begin van onze relatie weten we van elkaar dat we allebei graag kinderen willen. Maar wanneer ben je er nu echt klaar voor? Dat is lastig in te schatten en ook denk ik dat het perfecte moment er nooit gaat zijn, er is altijd wel iets wat je nog wil doen of moet regelen. Maar na het er uitgebreid over gehad te hebben voelde het ongeveer 9 maanden geleden als het goede moment!

Bewust dat het niet vanzelf kon gaan

We waren ons er ontzettend bewust van dat het niet vanzelf zou gaan en hielden er eigenlijk best wel rekening mee dat het wat langer kon gaan duren. Dit doordat dit in onze families ook niet altijd vanzelfsprekend is geweest. Maar met die verwachting zijn we dan ook begonnen en stonden we er eigenlijk in van ‘we gaan het gewoon nu proberen en als we hulp nodig hebben dan zien we dat dan wel weer!’

Optimaliseren door middel van voorzorgsmaatregelen

Wel besloten we het een zo goed mogelijke kans te willen geven en dat betekende voor ons beiden gezonder leven en mijn cyclus goed bijhouden. Mijn vriend stopte met roken, we dronken beiden minder alcohol en gingen ook meer sporten. Twee maanden voordat we besloten het te gaan proberen had ik al mijn spiraal eruit laten halen om alvast mijn natuurlijke cyclus te leren kennen. Deze hield ik bij in de app Flo, die ik iedereen ontzettend zou aanraden om meer inzicht te krijgen in je cyclus, (mogelijke) vruchtbare dagen en informatie over zwanger worden. De app gaf ons goed inzicht in wanneer mijn vruchtbare dagen waren en in die periode hadden we ongeveer om de dag seks.

Na een maand leek het ons ook goed om te beginnen met ovulatietesten, onder het mom van ‘hoe meer informatie over mijn cyclus, hoe beter!’ Dit vonden we heel fijn. Ook nam ik supplementen waaronder een multivitamine met actief folaat en later ook visolie.

Positieve test: sneller dan verwacht!

Ondanks dat we wisten dat het waarschijnlijk wel even ging duren, waren we stiekem toch teleurgesteld wanneer het niet was gelukt. Maar dat gaf ons wel meer tijd om meer te leren over hoe cyclussen werken en hoe een eventuele zwangerschap eruit zou zien. Maar opeens na 3 maanden was daar al een positieve test! Dat hadden we niet verwacht. 

We waren mega blij en ook wel een beetje in shock, wie had dat gedacht?! Aan het begin voelde ik me eigenlijk totaal niet anders, het was echt door de app dat ik wist dat ik kon testen. Bij 4 weken +1 kwamen we erachter en de eerste zwangerschapskwaaltjes begonnen eigenlijk pas bij week 6. We zijn ontzettend dankbaar dat het zo snel heeft mogen gaan allemaal, want we beseffen ons dat dit echt niet vanzelfsprekend is. 

*Vanwege privacyredenen zijn de namen veranderd

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen?

9.6
461

Zorgkaart Nederland

Patientenfederatie Nederland