Geen menstruatie, geen zwangerschap

Onze allergrootste wens is samen een kindje krijgen. Wij hebben elkaar jong leren kennen en zijn al bijna 10 jaar samen. Toen we twee jaar samenwoonden besloten we het te gaan proberen en zo stopte ik met de pil in januari 2022. De menstruatie bleef maar weg. Toch eens testen maar helaas negatief. We zijn nog jong, we hebben de tijd vertelden we elkaar telkens. Na een half jaar toch eens de huisarts gebeld. Ik vond het toch gek dat ik mijn menstruatie nog steeds niet had gehad terwijl toen ik de pil slikte ik gewoon elke maand ongesteld werd. Samen moesten we in overleg nog een maand afwachten anders mocht ik weer terugbellen omdat ik al erg lang de pil slikte en het kon zijn dat dit dan even kon duren. Dit klonk voor mij logisch en ik vertrouwde erop dat het goed zou komen. 

Een positieve test!

In juli 2022 kreeg ik wat klachten en deed ik een zwangerschapstest. We konden het niet geloven, hij was positief! Oh wat waren we blij. De klachten werden snel erger en toen wist ik het zeker: er groeit gewoon een kleintje in mijn buik. Ik belde de huisarts om te laten weten dat alles gelukkig toch normaal was en ik zelfs al zwanger was. Hierna belde ik gelijk met YuuX en zo werd onze eerste afspraak gepland. 

Mijn hart bonkte in mijn keel

Wat waren we zenuwachtig in de wachtkamer. Eindelijk werden we dan naar binnen geroepen door verloskundige Manouk. Ik mocht op de bank liggen en dan zouden we ons kleintje gaan zien. Mijn hart bonkte in mijn keel. Ja daar zagen we dan iets, iets heel kleins. De stem van Manouk veranderde al snel en ze vertelde eigenlijk direct: “Jongens, ik zie het hartje niet kloppen…” De tijd stond even stil voor ons.

In positieve afwachting

We gingen uitrekenen hoe ver ik zou moeten zijn. Maar omdat mijn cyclus totaal niet klopte konden we dit niet goed uitrekenen. Ze vertelde dat het kon zijn dat we gewoon nog te vroeg waren en daarom het hartje nog niet zagen kloppen. Gelukkig gaf dit mij een beetje hoop. Manouk heeft gelijk even naar mijn eierstokken gekeken met de echo en vertelde mij dat het kon zijn dat ik PCOS heb. Dat kon een verklaring zijn dat mijn cyclus niet is zoals het hoort te zijn. We bespraken nog even wat het precies inhield en kregen alvast wat informatie over een miskraam. Ik moet eerlijk zeggen dat dit toen even allemaal langs mij heenging. We moesten de week erop weer terugkomen om te kijken of het kindje gegroeid was en of we een hartje zagen. 

De wereld stond stil

We liepen naar buiten en daar besefte ik het eigenlijk pas echt. Ik begon te huilen en dacht ik heb misschien geen gezond kindje in mij en dan heb ik misschien ook nog eens PCOS… Gelukkig bleef mijn vriend heel positief en hielp hij mij hier echt doorheen. Een week wachten heeft nog nooit zo lang geduurd. Je zit in zulke onzekerheid maar gelukkig was daar dan eindelijk de dag. We waren nog veel zenuwachtiger als de eerste keer in de wachtkamer. We mochten weer naar binnen en daar gingen we weer. Ik mocht liggen op de bank en helaas zei Manouk gelijk dat ze nog steeds geen hartje zag en het is niet gegroeid is. “Ik moet jullie echt teleurstellen.” De wereld stond even stil voor ons beiden. 

Miskraam

In overleg met Manouk wilden we twee weken afwachten of de miskraam vanzelf zou beginnen. Helaas gebeurde dit maar niet en hebben we toch besloten om naar het ziekenhuis te gaan. Hier hebben we medicijnen gekregen om de miskraam op gang te helpen. Toen we daar waren hebben ze nog even naar mijn eierstokken gekeken vanwege het PCOS verhaal en vertelden zij eigenlijk hetzelfde als Manouk. De miskraam kwam na de medicijnen al snel op gang. Ik vond dit erg heftig en heb 3 uur lang weeën gehad en heb nog 6 weken nagevloeid. Nadat alles voorbij was hoopten we opnieuw te kunnen beginnen. We wisten dat het met PCOS een tijdje kon duren.

Opnieuw zwanger

In de maanden die daarna volgden bleef mijn menstruatie weer weg. Onze eerste afspraak stond al gepand in het ziekenhuis bij de voortplantingsgeneeskunde. Tot ik in februari 2023 een positieve zwangerschapstest had! 

En goed nieuws: alles is goed! Ik ben tijdens het schrijven van dit verhaal inmiddels al 26 weken zwanger en ben in oktober 2023 uitgerekend.

Ik wil niemand bang maken met mijn verhaal en alleen maar vertellen dat als ik het kan dan kan jij het ook.

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen?

9.6
452

Zorgkaart Nederland

Patientenfederatie Nederland