Na twee miskramen een goede zwangerschap

 

Ik stond er vroeg in het leven van Colin alleen voor. Na een jaar bij mijn ouders te hebben gewoond woonde ik samen met mijn zoon Colin. Colin was een jaar oud toen mijn nieuwe vriend Kevin in ons leven kwam. Kevin was de eerste die zei ‘Zullen we stoppen met de pil?’ maar ik durfde het nog niet. Na een tijd was ik er ook aan toe en stopte ik met de pil. Ik was gelijk zwanger… Wow wat een vreugde en blijdschap.

De eerste echo

Bij de echo was er niks te zien begin mei. We kregen te horen dat het zich niet had ingenesteld. Het ziekenhuis wilde het even aankijken want wellicht was ik nog niet zover als dat ze dachten. Twee lange weken later kregen we te horen ‘Nee, er zit echt niks’ en een curettage volgde.

Nieuwe zwangerschap, bij de derde echo geen hartslag

In december was daar de positieve zwangerschapstest. Nu onder begeleiding van YuuX was daar een hartslag en een groeiend kindje. Ik verloor veel bloed maar toch bleef het hartje kloppen. We hadden onze derde echo, Kevin zijn vertrouwen was gegroeid na de miskraam. Dit moment vergeet ik nooit meer. Het moment dat er beeld was zag ik geen hartslag, ik voelde de tranen opkomen maar durfde het niet uit te spreken. Het zou toch niet weer mis zijn… Het woord was daar ‘Sorry Manouk en Kevin, er is geen hartslag meer’. Kevin trok lijkwit weg en ik kon alleen maar huilen. We kwamen thuis. Colin zag ons aankomen en zei tegen mijn moeder ‘Ik denk dat het niet goed is want mama kijkt verdrietig’. Het kindje kwam een dag later, we hebben het opgevangen en bij een nieuwe boom in de tuin gelegd.

Op controle in het ziekenhuis

De maanden volgden. Iedereen om mij heen was zwanger, het was confronterend. In juli ging ik naar het ziekenhuis om te kijken of alles goed was want mijn cyclus was nogal ontregeld. De gynaecoloog zei me ‘Zwanger worden is bij jou geen probleem, het zwanger blijven daar zit de uitdaging’. Opgelucht dat het goed was maar ontdaan door de woorden verliet ik het ziekenhuis. Ik wilde even niks geen polonaise, we zien het wel en we gaan eerst maar eens zomervakantie vieren.

Een hartslag!

Bij thuiskomst van onze vakantie vond ik alles stinken maar ik had bloed verloren op de vakantie dus ik was toch ongesteld geweest? Na aandringen toch maar een test gedaan. Ik kon er niet omheen: Zwanger! Lichtelijk in paniek belde ik YuuX op, verloskundige Manouk zei ‘Ik kan nu veel vertellen maar kom maar hierheen dan kijken we samen even. Maar bereid je voor dat het zo kan zijn dat er nog geen hartslag te zien is als we te vroeg kijken’. Ik dacht nog ‘Ik ben toch niet zwanger want ik heb bloed verloren’.  Ook dit beeld vergeet ik niet meer! Ik was zwanger, een hartslag was te zien én ik bleek al 6 weken zwanger te zijn.

Ja we waren enorm blij maar er was ook angst. Zou het deze keer goed gaan? Bij de termijnecho zagen we een goed gegroeid kindje wat zwaaide naar ons. Alsof ze ons wilde vertellen ‘alles is goed’.

Op 5 april 2022 is onze mooie dochter Coco geboren. Voor iedereen die een miskraam mee moet maken wil ik zeggen: laat je gevoelens toe en doe wat goed voor je voelt. Neem de tijd 🤍

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen?

9.6
458

Zorgkaart Nederland

Patientenfederatie Nederland